Menu

BINNENKORT | Tentoonstelling 'Bord voor je Kop!'

Jongerenactivisme is actueel. Van spijbelen voor het klimaat tot protesten tegen het woonbeleid en leenstelsel, jongvolwassenen gingen de laatste jaren massaal de straat op. Dit activisme staat in een langere traditie van jongerenprotesten in de 20ste eeuw.



Met de tentoonstelling Bord voor je Kop! wil het Noord-Hollands Archief jongeren laten reflecteren op belangrijke thema’s in hun leven en deze in perspectief plaatsen van thema’s van jongerenprotesten in de 20ste eeuw. Scholieren uit Haarlem van Het Schoter, het Sancta Maria Lyceum en het Coornhert Lyceum tonen in de tentoonstelling protestborden en linosneden, studenten van ArtEZ Zwolle presenteren PRO!TEST, een reeks sandwichborden en pakken, en deelnemers van het jongerenprogramma ARTCORE laten hun eigen protestwerken zien.


Afbeelding: Olivia Maaskant, Coornhert Lyceum

De tentoonstelling organiseren wij n.a.v. de Stripdagen in Haarlem in samenwerking met DUONAR en is in het weekend van de Stripdagen (31 mei t/m 2 juni) extra te bezoeken. Er worden dan ook interessante workshops georganiseerd: lees hier meer. 

Expositie in de Janskerk
16 mei t/m 21 juni 2024

Openingstijden
- Maandag t/m vrijdag: 9.00-17.00 uur
- Iedere derde zaterdag van de maand: 9.00-16.00 uur

Gratis entree